Hur blir jag golvläggare

Vill du ha ett praktiskt arbete med bra lön där det är lätt att få ett jobb? Då kan golvläggare vara ett yrke för dig. I arbetet som golvläggare har man en frihet där man kan välja olika typer av material att jobba med. Man kan arbeta med allt från textilgolv, plastgolv, gummi, till trägolv och plattsättning

Gymnasieutbildning med inriktning golvläggare

Om man redan på gymnasiet vill utbilda sig till golvläggare skall man ett program som heter Bygg- och anläggning, med inriktning mot husbyggnad. Det finns även gymnasieskolor som erbjuder kurser inom just golvläggning. Inom utbildningen ges möjlighet att prova så arbetsplatsförlagt lärande, på en riktig arbetsplats. Detta gör att du redan under din skolgång knyter kontakter för vidare anställning.

Utbildning efter gymnasiet

Har du senare i livet kommit på att du vill bi golvläggare kan du gå både en grundutbildning eller en färdigutbildning. Byggnadsindustrins yrkesnämnd håller utbildningar, där läser man teori på distans eller inom exempelvis vuxenutbildningen. Väljer man en färdigutbildning kommer man att arbeta som lärling under en period, och sedan utfärdas ett yrkesbevis.

Golvläggare arbetar med många olika material

Golvläggare är ett praktiskt yrke

Är man intresserad av att bli golvläggare kan man välja en treårig gymnasieutbildning som finns på många platser i landet. Vill man istället senare i livet byta bransch finns flera olika typer av utbildningar att välja på. Arbetar man som golvläggare kan man specialisera sig på exempelvis väggar och golv i badrum. Sök redan idag och få en bra lön, samt stora chanser att få ett jobb.